Jorden runt med Rotary - RFE

torsdag 9 november 2023

Mona Ulvåknippa

RFE-resa till Färöarna 11—15 september 2024

Med detta utskick vill RFE-kommittén efterhöra intresset för en resa till Färöarna. Intresseanmälan till lars.gunnar.gustavsson@gmail.com senast 14 november 2023. Om intresset är tillräckligt stort kommer vi att gå vidare med planeringen. Som vanligt är det ”först till kvarn som gäller”.

Intresserad?

Läs mer på https://rotary2360.se/sv/file/654b816131037/download och anmäl ditt intresse!

Rotary vänskapsutbyte - Rotary Friendship Exchange (RFE)

Besök från Nederländerna hösten 2023

Så var det då dags att ta emot våra nyvunna vänner från Nederländerna. I april gästade vi, fyra par från D2360, Rotarianer i Groeningen och 28 september kom de till Göteborg för ett återbesök under tre härliga dagar.

AAM9Pczbfw5RAAAAAElFTkSuQmCC

Gästerna togs emot av värdarna, som arrangerade aktiviteter och middag, på torsdagen. På fredagen tog vi gemensamt färjan från Tuvesvik, Orust, till Kärringön, fick en fin guidning hos sjöräddningen, avnjöt smaskig fisksoppa på restaurang BOA och tillbaka på Orust guidades vi av Christer Matsson som berättade om fiskenäringen på Mollösund genom tiderna. Lördagen blev en härlig Göteborgs dag med besök på Stadsmuseet, Göteborg 400 år, guidning genom Göteborg med proffsiga Piet de Boer, lunch på Rosencafét i Trädgårdsföreningen och som avslutning på en fin dag finalmiddag på vackra Hällsnäs med god mat, fina presentationer och skojiga lekar.

2Q==

2Q==

På söndagen var det dags att ta farväl med oförglömliga och fina minnen för livet. Rotary Friendship Exchange är ett av Rotarys många mervärden. Hur skulle det vara möjligt att träffa dessa fantastiska människor, som blir vänner för livet, utan vårt Rotary? 
Ulla och Sören Orust RK,
Jeanette och Ronnie Kungsbacka City RK,
Johan och Anneli, Landvetter Råda RK
Ulla-Britt och Kjell, Landvetter Råda RK

ÅTERRESA FRÅN BRASILIEN JUNI 2023

Brasilienträff i Västsverige

Roligt återbesök från Brasilien!

Äntligen var det dags för våra vänner från Brasilien att komma till vårt land. I 3 år hade återresan skjutits upp p.g.a. pandemi och krig. Nu var det äntligen dags. 

Det blev 10 intensiva dagar tillsammans med mycket skratt och fina samtal. 

Lunch på Göteborg Örgryte Rotaryklubb

RESA TILL BRASILIEN I HÖST

Iguassu Falls, Brasilien

Resa till södra Brasilien 11 - 18 november 2023 - OBS 1 PLATS KVAR!

Upplev ett av världens 7 underverk - Iguassu Falls på denna exotiska 8-dagars resa till Distrikt 4640som gränsar till både Paraguay och Argentina. Sao Paulo är närmsta större stad. 

Ladda ner deras PDF och läs mer om vilka möjliga resmål som kan vara aktuella att besöka  >>

Följ med till Brasilien

Fågelreservat

Sao Paulo

Marechal Candido Rondom

VÅRRESAN GICK TILL NEDERLÄNDERNA

Res till Groningen i Nederländerna med RFE

Reseprogram Groningen 20-23 april 2023 

En fin vårresa med alla blommor, goda ostar och trevliga evenemang i Holland. I Groningen träffade vi ett härligt och glatt gäng.     

Torsdag 20 - Rundtur i staden Groningen med besök på Martini Tower, stadens högsta byggnad, GroningerMuseum och Forum.

Fredag 21 - Båttur till ön Schiermonnikoog med sightseeing på cykel.

Lördag 22 - Oost-Groningen där vi besöker fortet Stronghold of Bourtange, gör en vandring och ser klassiska broar. På kvällen middag med underhållning på den traditionsrika bondgården Weddermeerhoeve belägen på en udde i sjön Wedderbergen.

Söndag 23 - Vi tackade för oss och reste hem efter en helg full med intryck och nya vänner!

Läs vår reseberättelse här >>

Återbesök till Sverige den 28 september - 1 oktober.

Groninger Museum

Färja till Schiermonnikoog

Fyren på ön

Besök den holländska landsbygden

Bokningsinformation för resor 2023

Det finns plats för totalt 12 personer på varje resa. Om det är ett par som reser måste åtminstone den ena vara rotarian. Singelrotarianer är också välkomna. Önskan om att delta i någon av resorna skickas till Anni.Davidson@inge9sus.com och det är först till kvarn som gäller. Därefter upprättas en reservlista. En anmälningsavgift om 500kr sätts in på RFE´s konto så fort ni har fått reda på vem som får åka med. Denna avgift är ej återbetalningsbar.  


Mount Rushmore

Reseberättelse South Dakota 18-28 september 2022

Vi blev mycket väl mottagna med stor gästfrihet. Pat mötte oss i hotellobbyn på morgonen och hennes man kom med och tog hand om vårt bagage. Alla praktiska detaljer var väl sörjda för. Vi åkte under dagen i en minibuss för tolv personer. Pat var med oss hela dagen tillsammans med en medlem ur Rotaryklubben som var vår chaufför, han hette Douglas. Båda var duktiga guider och berättade gärna om sin stad och sina sevärdheter. De tog med oss till Black Hills som är ett fint naturområde med berg och stora barrskogsområden. Black Hills är också ett område av stor betydelse för Lakota Native Americans! Lakota är en del av Siouxstammen. I Black Hills finns Mount Rushmore. Vi fick uppleva Mount Rushmore på nära håll. Det var väldigt imponerande! Porträtten av fyra av USA:s presidenter är framskulpterade ur granitklippan. Fortsätt läsa >>

Vill du veta mer om vänskapsutbyte?

Tycker du detta verkar kul?

Kontakta distriktets Rotary Friendship Exchange kommitté  RFE Chair Anni Davidson för mer information, så hör hon eller någon av medlemmarna i kommittén av sig.

De kommer också gärna till er klubb för att berätta mer om hur ett vänskapsutbyte går till och vilka länder man kan göra ett byte med.

Ladda ner Rotary Friendship Exchange RFE-handboken här >>

RESEBERÄTTELSER - TIDIGARE RESOR

Araxás egen Kristusstaty

Reseberättelse från Brasilien.

Möten med varma härliga människor, sortering av rosor, salsadans, kaffe, gruvbesök, en skallerorm och mycket, mycket mer ..

Det är till San Domingokyrkan vi är på väg för att fira mässa klockan sju. När vi kryssat oss fram mellan alla gatuhundar utanför kyrkan blir vi välkomnade och tillstuckna ett blad med dagens gudstjänstordning. Allt är på portugisiska, men det går att förstå några ord och få en uppfattning om innehållet. I dag handlar det om Adam och Eva i Edens lustgård. Vi tittar på den övriga församlingen och gör likadant; ställer oss, sätter oss, sjunger med i psalmerna och lämnar kollekt. Det är bara nattvarden vi hoppar över.   

På vägen hem besöker vi Araxás egen Kristusstaty som ligger på en höjd några hundra trappsteg upp......  fortsätt läsa >>

Reseberättelse från Mumbai, Indien

Rapport från Rotary Friendship Exchange i Mumbai februari 2019

Direkt från Mumbay internationella flygplats hämtades Kristina & Mikael Dalenius av värdparet Satish & Leja Hatiangadi till Rorary club Powais årliga aktivitet Powai Fest för alla familjer i närområdet oavsett ålder. Det var flera hundra deltagare som målade och hade picknick i den vackra parken. De bästa alstren belönades med fina priser.

Ladda ner och läs hela berättelsen >>

DO YOU WANT TO COME AND VISIT SWEDEN?

Highlights on the west coast of Sweden

What to see and do in our district

Rotary District 2360, with 52 Rotary clubs and 2500 Rotary members, is situated in south-western of Sweden. This is a region with more than 1,7 million inhabitants.

Gothenburg, Sweden’s second largest city with about half a million residents is the main city in our district and was founded in 1621. Over the years the city has consistently retained its international character. 

Download and read more >>